Staycation

#staycation

Gaat de vakantie waar je zo lang naar uitgekeken hebt niet door? Mega balen natuurlijk, dat begrijpen we! Maar gelukkig is jouw zomer nog niet verloren! Je zult het misschien niet helemaal geloven, maar Nederland heeft ook zo zijn pareltjes. Er zijn genoeg leuke dingen om te doen in ons veelzijdige land. Wij geven je tips zodat je toch een te gekke zomer hebt!

STRANDEN
Ten eerste natuurlijk onze stranden! De zomervoorspellingen zijn goed (lees: heet!) dus een bezoekje aan de Nederlandse stranden is geen overbodige luxe. De mooiste stranden vind je in de provincie Zeeland. Hier is het vooral wat rustiger en zijn de stranden mooi breed. Onze aanraders? Westkapelle, Zoutelande (ik ben blij dat je hier bent!) & Ouddorp. Wil je liever meer levendigheid en klinkt de hele dag chillen in een fancy beachclub jou als muziek in de oren? Bezoek dan Bloemendaal zodra de horecagelegenheden weer open mogen! Hier barst het namelijk van de beachclubs. Maar let op: safety first! #ikzeganderhalfmeter

ISLANDLIFE
Je vakantie naar de ABC-eilanden naar de haaien? Geen paniek, Nederland heeft de TVTAS-eilanden! Weliswaar iets minder tropisch en rumoerig maar een goed alternatief. Texel is het grootste Waddeneiland en daarom de meeste mogelijkheden. Heb je juist behoefte aan rust? Vlieland is your friend! Geen auto’s, veel natuur en bijzonder mooie stranden.

BOURGONDISCH BRABANT
Heb je de randstad wel gezien? Noord-Brabant barst van de levendige steden! Of je nu kiest voor Tilburg, Den Bosch, Breda of Eindhoven: de term bourgondisch staat overal centraal! Met veel leuke winkels, goede restaurants en mooie binnensteden kun je je in Noord-Brabant zeker goed vermaken. Vergeet je dat beroemde worstenbroodje niet te proberen? Houdoe!

BACK TO BASIC
Even buiten je comfortzone stappen? Kamperen it is! Tot 1 juli mag je naar campings met privé sanitair en geloof ons, dat is helemaal zo gek nog niet! Je eigen toilet en douche op een camping is eigenlijk gewoon fantastisch (lees: niet met je wc-rol over straat). Als het even mee zit mogen de campings op 1 juli weer helemaal open. Deze zomer is dus het perfecte moment om te kijken of kamperen wat voor jou is!


NATUURLIJK
De Veluwe! Ben jij door de intelligente lockdown ook aan het wielrennen, skeeleren of hardlopen geslagen? Dan is een weekendje Veluwe echt iets voor jou! Hier kun je de drukte even ontvluchten en genieten van groen, groen en nog meer groen. De perfecte plek om jouw nieuwe hobby uit te oefenen!

LIMBURG
Landschap freak? 12 points goes to Limburg! Deze provincie is dé plek voor al je fijne Instagram kiekjes. Of je nu de fantastische stad Maastricht bezoekt of geniet van de wandelroutes: een tripje naar Limburg is het dubbel en dwars waard! Onze absolute aanrader? De Mergelland route. Of je deze 100 kilometer nu fietst, rijdt of loopt: adembenemende uitzichten gegarandeerd!

AYE AYE CAPTAIN
Alle hens aan dek! Een boot huren is écht fantastisch en verveelt nooit. Nederland is hier uitermate geschikt voor. Kies je voor sloep varen door de Amsterdamse grachten, een Zeilboot huren op het IJsselmeer of een motorboot huren in Friesland? Het kan allemaal! Let op: vergeet niet even aan te meren om te zwemmen in je nieuwe zwembroek!